Deventer krijgt Geert Groote Huis

Aankomende donderdag wordt in Deventer de eerste steen gelegd van het Geert Groote Huis. Het is de bedoeling dat het centrum de deuren volgend jaar kan openen voor het publiek.

Geert Grote is een bekende veertiende-eeuwse godgeleerde. Hij is vooral de geschiedenisboeken ingegaan als de grondlegger van een kerkelijke vernieuwingsbeweging die in de late middeleeuwen in Deventer ontstond: de Moderne Devotie. In zijn tijd predikte hij veel tegen wereldse waarden in het kerkelijk leven.Zo verwierp hij onder meer de begeerte naar rijkdom, eer en aanzien van geestelijken en pleitte hij voor een sobere en persoonlijke geloofsbeleving.

- advertentie -

Het nog te bouwen Geert Groote Huis komt op het Lamme van Dieseplein. Op deze locatie stichtte Geert Grote in de veertiende eeuw zijn woon- en zorggemeenschap. Het Geert Groote Huis moet een nationaal informatiecentrum over de denker en de Moderne Devotie worden.

Leidse SchouwburgOp 1 september wordt de website theaterencyclopedie.nl gelanceerd.…
Foto: Still YouTubeDe voor de Lockerbie-aanslag veroordeelde Libiër Abdel-Baset…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: