Deze vijf boeken maken kans op de Libris Geschiedenis Prijs

De shortlist met vijf genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2016 is zaterdag bekendgemaakt. De prijs gaat jaarlijks naar het beste historische boek van het jaar en maakt onderdeel uit van de Maand van de Geschiedenis.

Aan de prijs – een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, het Openluchtmuseum, NTR/VPRO, Rijksmuseum Amsterdam en de Volkskrant – is een geldbedrag van 20.000 euro verbonden. Uit een lijst van meer dan driehonderd historische boeken nomineerde de jury in totaal tien titels voor de longlist. Hieruit zijn nu vijf titels geselecteerd voor de shortlist:

Volgende maand wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2016 uitgereikt door juryvoorzitter Henk van Os tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT. Vorig jaar ging de prijs naar De stamhouder. Een familiekroniek van Alexander Münninghoff.

Wekelijks verschijnen er nieuwe geschiedenisboeken. Van lijvige studies tot publieksboeken en van…
Generaal van Heutsz observeert de bestorming van Baté Ilië (Noord-Atjeh) op 3 februari 1901
Bij uitgeverij Bert Bakker is het boek Atjeh. Het verhaal van de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: