Deze zeven schilderijen zijn gestolen uit de Kunsthal

Detail van het gestolen werk van Matisse

Uit de Kunsthal in Rotterdam zijn in de nacht van maandag op dinsdag zeven kunstwerken gestolen. De politie heeft dinsdagmiddag foto’s vrijgegeven van de gestolen werken.

De gestolen werken maakten onderdeel uit van een tentoonstelling die ter gelegenheid van het twintig jarig bestaan van de Kunsthal was georganiseerd. In die tentoonstelling zijn werken te zien uit de zogenaamde Triton Foundation. De dieven namen werken van Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin, Meyer de Haan en Lucian Freud mee.

Na een eerste onderzoek concludeert de politie dat de inbraak goed is voorbereid. De recherche en forensische experts doen momenteel onderzoek. Er worden onder meer camerabeelden verzameld en er wordt contact gezocht met mogelijke getuigen. Vanwege de diefstal is de Kunsthal dinsdag gesloten voor het publiek.

- advertentie -

De gestolen schilderijen:

Femme devant une fenêtre ouverte, dite la Fiancée – Paul Gauguin

La Liseuse en Blanc et Jaune – Henri Matisse, 1919

Autoportrait – Meyer de Haan, ca. 1889-91

Charing Cross Bridge, London – Claude Monet, 1901

Waterloo Bridge, London – Claude Monet, 1901

Tête d’Arlequin – Pablo Picasso, 1971

Woman with Eyes Closed – Lucian Freud

Kunsthal in Rotterdam
Kunsthal RotterdamUit de Kunsthal in Rotterdam zijn in de…
De inbrekers tijdens de roof
De politie heeft vrijdag beelden vrijgegeven van de kunstroof in de Kunsthal…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: