Dialezing over Orthen

PRIKBORD – Historische Vereniging Berlicum Middelrode houdt dialezing over Orthen en haar fort.

Orthen? We hebben er wel eens over gehoord en we zijn er wel eens geweest, maar wat is dat eigenlijk voor een bijzondere gemeenschap? Alle redenen om enkele Orthenaren uit te nodigen om dat eens aan de hand van dia’s in geuren en kleuren te vertellen!Het staat vast dat Orthen, nu een wijk van ’s-Hertogenbosch, eens een zelfstandig dorp was. Haar historie begint ook veel jaren eerder dan die van de Brabantse hoofdstad, die immers pas later werd gesticht op het grondgebied van het dorp Orthen.

Frits van Engelen zet de roemrijke geschiedenis van Orthen graag uiteen en vertelt onder andere over de functie van de schaarmeesters en over de belangrijke commissie uit de ingezetenen van de afdeling Orthen. De geschiedenis, de constructie en de huidige functie van het fort Orthen, worden uitgebreid belicht door Ad van der Aa.

- advertentie -

Na de pauze legt Jo Doorenbosch op zijn enthousiaste en deskundige wijze uit wat ‘De Orthense Schaar’ is en wat zij als heemkundekring, gevestigd in het fort, zoal deed en nog altijd doet. De dialezing wordt gehouden op maandag 18 februari 2013 om 20.00 uur in de zaal Het Kölleke van dorpshuis De Moerkoal, Driezeeg 20 in Middelrode (5258 LL Berlicum). De toegang is gratis, ook voor niet-leden, maar een geldelijke gift na afloop van de dia-lezing wordt zeer gewaardeerd.

Afzender: Historische Vereniging Berlicum Middelrode

Ook een bericht plaatsen op Historiek?

Boeken zoeken bij Bol.com:

PRIKBORD - Het museum voor vlakglas- en emaillekunst in Ravenstein heeft een…
veenhuizen-zoeken
PRIKBORD - Ruim 50 jaar geleden was dit een normale vraag die…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: