Diamanten ring gevonden in beerput Alkmaar

Archeologen hebben in een beerput in Alkmaar een diamanten ring gevonden. Het sieraad was mogelijk van de beroemde schrijfster Maria Tesselschade Roemers Visscher (1594-1649). Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad.

In de oude beerput aan de Langestraat in Alkmaar wordt al langer onderzoek gedaan. Het archeologisch onderzoek in de Noord-Hollandse stad volgde op een brand die op 1 januari 2015 woedde. Het huis bij de vindplaats behoorde vroeger tot de duurste in de stad. Uit archiefonderzoek is gebleken dat het pand bewoond werd door de sociale top. De beroemde schrijfster Maria Tesselschade Roemers Visscher woonde er vanaf 1629.

De diamanten ring is in het verleden met email belegd en volgens de archeologen gemaakt in de zeventiende eeuw. Het sieraad is inmiddels ook onderzocht door enkele conservatoren van het Rijksmuseum. Behalve de ring is er recent ook een oude damesschoen in de beerput gevonden. Eerder werd in de beerput al gegraveerd glas ontdekt.

Boek: Canon van Alkmaar

- advertentie -
Foto gemaakt tijdens de opgraving door Ben Olde Meierink (NKS)
In een natuurgebied bij Rossum (Overijssel) zijn archeologen op zoek naar de…
Luchtfoto van de cultusplaats (VU)
Archeologen van de Vrije Universiteit hebben in het zuiden van Italië een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: