Dark
Light

Dick Velthuizen winnaar grote archeologieprijs

Auteur:
1 minuut leestijd

Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie
De Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie 2011 is gewonnen door Dick Velthuizen. Dat is vrijdag bekendgemaakt tijdens de afsluiting van de Reuvensdagen in de Philharmonie in Haarlem.

De Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie (GPNV) is een initiatief van adviesbureau Hazenberg Archeologie. De nationale prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een veldarcheoloog, amateurarcheoloog, grondwerker of kraanmachinist met een bijzondere verdienste voor de Nederlandse veldarcheologie. De prijs bestaat uit een wisselbeker, champagne, een oorkonde en een actiefoto van de winnaar.

De editie van 2011 is dus gewonnen door Dick Velthuizen. Hij werkt onder meer als beheerder bij het provinciaal archeologisch depot van Flevoland. Velthuizen was betrokken bij een groot aantal archeologische opgravingen, waaronder die van de oudste akker van Nederland bij Swifterbant. Verder is hij bekend van allerlei activiteiten om de archeologie van Flevoland zoveel mogelijk voor het voetlicht te brengen.

De jury van de GPNV roemde de winnaar om zijn onvermoeibare inzet voor de archeologie van Flevoland, zowel in het veld als bij zijn activiteiten om zoveel mogelijk bekendheid aan de archeologie te geven. De archeologieprijs beleefde dit jaar zijn negende editie.

Overzicht van Boeken over archeologie en archeologische opgravingen

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

×