Dick Velthuizen winnaar grote archeologieprijs

Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie

De Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie 2011 is gewonnen door Dick Velthuizen. Dat is vrijdag bekendgemaakt tijdens de afsluiting van de Reuvensdagen in de Philharmonie in Haarlem.


De Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie (GPNV) is een initiatief van adviesbureau Hazenberg Archeologie. De nationale prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een veldarcheoloog, amateurarcheoloog, grondwerker of kraanmachinist met een bijzondere verdienste voor de Nederlandse veldarcheologie.

- advertentie -De prijs bestaat uit een wisselbeker, champagne, een oorkonde en een actiefoto van de winnaar.

De editie van 2011 is dus gewonnen door Dick Velthuizen. Hij werkt onder meer als beheerder bij het provinciaal archeologisch depot van Flevoland. Velthuizen was betrokken bij een groot aantal archeologische opgravingen, waaronder die van de oudste akker van Nederland bij Swifterbant. Verder is hij bekend van allerlei activiteiten om de archeologie van Flevoland zoveel mogelijk voor het voetlicht te brengen.

De jury van de GPNV roemde de winnaar om zijn onvermoeibare inzet voor de archeologie van Flevoland, zowel in het veld als bij zijn activiteiten om zoveel mogelijk bekendheid aan de archeologie te geven.

De archeologieprijs beleefde dit jaar zijn negende editie.

Grote Prijs der Nederlandse VeldarcheologieNog vier archeologen maken kans…
ArcheologieHet Gelderse plaatsje Hummelo is een stuk ouder dan…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: