Dickens Museum sluit deuren in Dickensjaar

Charles Dickens Museum in Londen – Foto: CC/Jack1956

Het Charles Dickens Museum in Londen sluit in april de deuren en zal pas in december weer toegankelijk zijn. Dit tot onvrede van Dickens-liefhebbers. In 2012 staan zij namelijk stil bij de tweehonderdste geboortedag van de beroemde schrijver.

Het museum is gevestigd in het enige nog bestaande huis waar de Britse schrijver heeft gewoond. Hij woonde er van 1837 tot 1839.

Charles Dickens (1812-1870) wordt gezien als de belangrijkste schrijver van het Victoriaans tijdperk. Hij schreef vele romans over de negentiende-eeuwse maatschappij. Enkele beroemde boeken van zijn hand zijn David Copperfield, Oliver Twist, Nicholas Nickleby en A Christmas Carol.

- advertentie -

In Londen worden in verband met de tweehonderdste geboortedag van de auteur veel activiteiten georganiseerd. Dickens-liefhebbers betreuren het daarom dat juist het Charles Dickens Museum dit jaar de deuren sluit.Londen verwacht komend zomer ook juist veel toeristen, mede voor de Olympische Spelen.

Het museum sluit de deuren op 10 april en gaat pas begin december weer open. Museumdirecteur Shannon Hermes erkent dat de timing niet ideaal is.

Volgens Hermes moet er nu echter verbouwd worden omdat de Heritage Lottery twee miljoen pond beschikbaar heeft gesteld, maar ook als voorwaarde stelde dat dat geld binnen een bepaalde termijn werd besteed.

Verzetsmuseum AmsterdamHet NIOD en het Verzetsmuseum Amsterdam hebben een…
Spoorwegmuseum in Utrecht
Nederlands Spoorwegmuseum De gezamenlijke Utrechtse musea hebben in 2011…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: