Directeur Rijksmuseum is ‘Nederlander van het jaar’

Wim Pijbes op de cover van Elsevier

Wim Pijbes op de cover van Elsevier

Wim Pijbes, de algemeen directeur van het Rijksmuseum, is door weekblad Elsevier uitgeroepen tot Nederlander van het jaar. Volgens het blad wees de museumdirecteur in 2013 “op inspirerende wijze een weg uit de crisis”.

“Pijbes hield in 2013 voortdurend alle ogen op zich gericht,” zegt Elsevier-hoofdredacteur Arendo Joustra. “Eerst in de aanloop naar de heropening, waarin hij in de finale fase de restauratie en herinrichting grotendeels naar zijn hand wist te zetten. Daarna de grootse opening zelf, met juichende recensies in de nationale en vooral internationale pers. En vervolgens de beloning van het publiek.”

Elsevier roept, geïnspireerd door Time Magazine ieder jaar een persoon uit tot ‘Nederlander van het jaar’. Vorig jaar viel de eer te beurt aan (toen nog) koningin Beatrix en een jaar daarvoor kreeg Mark Rutte de titel.

Wim Pijbes te gast bij DWDD naar aanleiding van de titel:

- advertentie -
De voorstudie van het portret van koningin Wilhelmina - Willem Hofker (Teylers Musem)
De voorstudie van het portret van koningin Wilhelmina
[caption id="attachment_3819" align="alignleft" width="265"] Mauritshuis in Den HaagNa een verbouwing van twee…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: