Directeur Spoorwegmuseum vertrekt

Spoorwegmuseum in Utrecht

Spoorwegmuseum in Utrecht

Na zevenentwintig jaar verlaat museumdirecteur Paul van Vlijmen eind oktober het Spoorwegmuseum in Utrecht. Hij wordt directeur van de Stichting Defensiemusea.

Van Vlijmen speelde onder meer een grote tol bij de vernieuwing van het Spoorwegmuseum in 2005. Volgens het museum zette de directeur ‘zijn museum’ met dit nieuwe concept rond de vijf werelden van het spoor en als rode draad educatie door vermaak nationaal en internationaal op de kaart.

Engelhardt Robbe, voorzitter van de Raad van Toezicht van Het Spoorwegmuseum:

“Paul van Vlijmen heeft een sterk stempel gedrukt op het museum. Beginnend met de verbouwing in 1989 ter ere van 150 jaar spoorwegen, de opening van het vernieuwde museum in 2005 en recent nog met de prijswinnende attractie De Vuurproef. In de 27 jaar dat Paul bij het museum werkte organiseerde hij spectaculaire tentoonstellingen zoals Royal Class en Sporen naar het front en succesvolle evenementen als Winter Station. Paul laat een springlevend en financieel gezond museum achter waar jaarlijks ca 350.000 bezoekers genieten van de vele mooie verhalen over de trein. “

Utrechts hymnarium uit 1563 (Museum Catharijneconvent Utrecht, Ruben de Heer)
Museum Catharijneconvent in Utrecht heeft een zogenaamd hymnarium – een liedboek met…
Paleis op de Dam (cc - Robert Scarth)
Paleis op de Dam (cc - Robert Scarth)Sinds…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: