Dirk Weber auteur beste historische jeugdboek

De goochelaar de geit en ik - Dirk Weber

De goochelaar de geit en ik – Dirk Weber

Schrijver Dirk Weber heeft de Thea Beckmanprijs van 2014 gewonnen. Hij krijgt de prijs voor zijn jeugdroman De goochelaar, de geit en ik.

De Thea Beckmanprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de auteur van het beste historische jeugdboek, voor lezers tot en met twaalf jaar. De prijsuitreiking vond zaterdag plaats in geschiedenispark Archeon in Alphen aan de Rijn. Aan de prijs zijn een oorkonde en een geldbedrag van 1000 euro verbonden.

De goochelaar, de geit en ik speelt zich af in 1927 en vertelt het verhaal van Camiel, die in de schoenmakerij van zijn opa werkt en ervan droomt om net als zijn vader goochelaar te worden. Zijn vader wordt op een dag echter gearresteerd, op verdenking van verduistering. Opa besluit dan dat zijn kleinzoon maar voor het geld moet zorgen en met school moet stoppen. Camiel zet vervolgens alles op alles om zijn vader vrij te krijgen.

De jury over het boek:

- advertentie -

Dirk Weber schreef een ontroerend, sfeervol en spannend verhaal, dat zich afspeelt tijdens de crisisjaren van het Interbellum, en waarin de jonge lezer terloops geconfronteerd wordt met vragen rond loyaliteit en rechtvaardigheid, en recht en onrecht (die niet altijd samenvallen met wettig en onwettig), en de noodzaak om mensen een tweede kans te gunnen.

Vorig jaar ging de prijs naar Agave Kruijssen.

Winnende boek: De goochelaar, de geit en ik – Dirk Weber

M2015 - Jaar van de Mijnen
M2015 - Jaar van de MijnenIn 2015 is…
Sparendam kreeg een auto kado nadat hij 300 duels voor Blauw Wit had gespeeld (USV Elinkwijk)
Sparendam kreeg een auto kado nadat hij 300…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: