Discozangeres Donna Summer (63) overleden

Donna Summer in 2009 – Foto: CC

De Amerikaanse zangeres Donna Summer is donderdag op 63-jarige leeftijd overleden. Haar familie heeft dat bekendgemaakt. Ze overleed aan de gevolgen van kanker.

De zangeres scoorde in de jaren zeventig verschillende grote disco-hits en werd daardoor, net als bijvoorbeeld Gloria Gaynor, vaak de “koningin van de disco” genoemd.

Donna Summer werd op oudjaarsdag van het

- advertentie -jaar 1948 geboren in Boston. Dit onder de naam LaDonna Adrian Gaines. Ze werd christelijk opgevoed en leerde in de kerk zingen. Als tiener formeerde ze al verschillende kleine zanggroepjes.

Het grote publiek leerde Donna Summer voor het eerst kennen via de musical Hair. De zangeres werd aanvankelijk afgewezen voor een rol in de Broadwaymusical maar toen Hair later naar Europa ging kreeg ze alsnog een rol aangeboden. In Duitsland was de zangeres hierna te zien in verschillende musicals.

Haar eerste grote internationale hit scoorde ze in 1974 met The Hostage. Er zouden nog verschillende hits volgen waaronder Last Dance, Hot Stuff en Bad Girls. In de jaren zeventig was ze ook verschillende keren te zien in Van Oekels Discohoek. In de jaren tachtig scoorde Summer nog verschillende hits.

De zangeres ontving in haar carrière vijf Grammy Awards. Donna Summer leed aan longkanker en overleed donderdag op 63-jarige leeftijd. Ze laat vier dochters achter.

De fles wijnBij veilinghuis Christie's in Genève is deze…
© BenniesfiftiesDe eigenaresse van de retrowinkel Bennies Fifties in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: