Dochter werkt aan dramaserie over Harry Mulisch

Harry Mulisch

Harry Mulisch

De dochter van schrijver Harry Mulisch werkt aan een dramaserie over het leven van haar vader. Ze zei dit zaterdagavond in het televisieprogramma Opium TV.

De in 2010 overleden schrijver behoorde samen met Willem Frederik Hermans en Gerard Reve tot de zogenaamde Grote Drie van de Nederlandse literatuur. Hij was van Tsjechisch-Hongaars-Oostenrijkse afkomst en debuteerde in 1952 met de roman Archibald Strohalm.

Zijn dochter Frieda werkt momenteel aan een dramaserie over het leven van de schrijver. Hierin wordt onder meer veel aandacht besteed aan de vrouwen in zijn leven, zoals zijn moeder, zijn vrouw en zijn dochter. Frieda Mulisch is nog op zoek naar iemand die interesse heeft in het scenario.

Ian Buruma tijdens de geschiedenisnachtHistoricus Ian Buruma was…
Treinspoor bij het voormalige vernietigingskamp Sobibor
Trein bij het voormalige vernietigingskampMaandag werd op het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: