Docu-film: Amerika voor Columbus

In 1492 ‘ontdekte’ Christoffel Columbus. In deze docu-film van National Geographic aandacht voor die belangrijke historische gebeurtenis. Ook wordt stilgestaan bij de periode vóór Columbus. Want in de geschiedenisboeken kwam het ontdekte land bekend te staan als de Nieuwe Wereld, maar voor 1492 woonden er natuurlijk ook al mensen in Noord-Amerika. Bekijk de volledige film America before Columbus hieronder, met Nederlandse ondertiteling.
 

Bekijk ook: Christoffel Columbus
…en deze: Lijst van ontdekkingsreizigers

Meer historische video’s

Universiteit van Georgetown - cc
De Universiteit van Georgetown heeft deze week officieel excuses aangeboden voor de…
Still uit de Westerborkfilm (NIOD)
De Westerborkfilm werd in het voorjaar van 1944 gemaakt door de Duits-Joodse…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: