Documentaire over de Nederlands-Engelse oorlogen

Vierdaagse Zeeslag – Abraham Jansz. Storck

Op de Duitse cultuurzender Arte was afgelopen weekeinde de tweedelige documentaire Machtkampf um die Weltmeere (Strijd om de werelzeeën) te zien. Een bezoeker van Historiek liet ons weten dat die documentaire in zijn geheel op YouTube te bekijken is.

In de documentaire van Paul Ashby en David Hickman wordt aandacht besteed aan de vier Nederlands-Engelse oorlogen van de zeventiende en achttiende eeuw. Tijdens deze oorlogen streden Engeland en Nederland om de controle over de zee- en handelsroutes.In de documentaire is veel gebruik gemaakt van computeranimaties. Bij het kijken wordt wel wat gevraagd van de talenknobbel. De docu is door de Duitsers namelijk nagesynchroniseerd. We hebben de verschillende YouTube-filmpjes in de juiste volgorde gezet en gebundeld.

- advertentie -
jezus-caesar-265-2
Was Jezus Caesar?De VARA zendt zondag 27 maart de…
Koningin Beatrix - Foto: CC/José CruzActrice Willeke van Ammelrooy…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: