Documentaireserie over westerse beschaving

Niall Ferguson – Still documentaire

De Humanistische Omroep zendt vanaf aankomende zondag de BBC documentaireserie Beschaving: Het Westen en de rest uit.

In deze documentaire (Civilization: the West and the Rest) gaat de Britse historicus Niall Ferguson op zoek naar de oorsprong van de westerse beschaving. Hij probeert antwoord te geven op de vraag wat de westerse beschaving zo bijzonder maakt en bekijkt ook of we momenteel misschien aan het begin staan van het einde van de Westerse dominantie.Ferguson behoort volgens Time Magazine tot de 100 invloedrijkste mensen ter wereld. Hij doceert financiële geschiedenis in New York en is onderzoeker bij Oxford en Harvard. De Brit publiceerde al een groot aantal boeken. Zijn bestseller Civilization: the West and the Rest verscheen in Nederland onder de titel Beschaving, het Westen en de Rest.

- advertentie -

De zesdelige documentaireserie vertaalt de geschiedenis naar het heden door gebruik te maken van parallellen tussen vroeger en nu. Elke aflevering uit de serie behandelt een specifiek onderwerp en bij elkaar ontstaat de geschiedenis van de beschaving vanaf 1400 tot het heden.

De eerste aflevering is op zondag 17 juni te zien om 17:55 uur (Nederland 2).

Mahatma GandhiBij Sotheby's in Londen wordt in juli een…
flevoland-satelliet-gr
Flevoland, het grootste scheepskerkhof ter wereldEen scheepswrak dat in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: