Dodenherdenking verstoord door filmopnames

Dodenherdenking verstoord door filmopnames

Dodenherdenking verstoord door filmopnames

Op veel plekken in het Verenigd Koninkrijk zijn zondag de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog herdacht. De zogenaamde Remembrance Day werd in het plaatsje Shirburn op een nogal brute manier verstoord.


In het plaatsjes werden enkele scenes opgenomen voor de oorlogsfilm Fury met Brad Pitt. De inwoners van Shirburn werden hierdoor tijdens Remembrance Day geconfronteerd met honderden figuranten in nazi-uniforms die door de velden trekken. Ook was veel geweervuur te horen.

De regisseur van de film, David Ayer, zou voorafgaand op de hoogte zijn gebracht van de herdenking en ook het verzoek hebben gekregen op de bewuste zondag niet te filmen. Dit verzoek legde hij echter naast zich neer. Nadat veteranen en het stadsbestuur hun onvrede uitspraken over de verstoorde dodenherdenking, bood de regisseur via internet zijn excuses aan.

De film Fury, die in 2014 in de bioscopen te zien zal zijn, speelt zich af in april 1945. De film vertelt het verhaal van geallieerde soldaten die Duitsland intrekken en achter de vijandelijke linies terechtkomen.

- advertentie -

Zie ook: Ondertekening wapenstilstand Eerste Wereldoorlog (1918)

Een kleine geschiedenis van de Grote OorlogDe Eerste…
Eerste Wereldoorlog in 3DHonderdtwintig jaar voor de moderne…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: