Donald Duck geïnspireerd door Nova Zembla

Donald Duck op Nova Zembla

Jeugdblad Donald Duck heeft zich laten inspireren door de geschiedenis van Nova Zembla. In de vijftigste editie van het blad gaan oom Dagobert, Donald Duck en de neefjes Kwik, Kwek en Kwak op zoek naar een schat op het beroemde eiland in de Noordelijke IJszee.

Het Rijksmuseum Amsterdam heeft meegewerkt aan de bijzondere uitgave van de strip. Deze samenwerking houdt ook in dat honderdduizend basisscholieren uit groep 6 vanaf 13 december het weekblad krijgen uitgereikt in hun klas, samen met een lesbrief voor de leerkrachten met meer informatie over de expeditie van Willem Barentsz.

Ook kunnen kinderen op de website van het Rijksmuseum een spreekbeurtpakket downloaden.

- advertentie -In het Rijksmuseum is momenteel de presentatie Nova Zembla in het Rijksmuseum te zien met originele objecten, achtergelaten op het eiland na de overwintering in 1597 van Willem Barentsz en zijn bemanning. Het museum toont onder meer wapens, handelswaar, persoonlijke bezittingen en gereedschap. Zo is bijvoorbeeld een hellebaard te zien waarmee hongerige ijsberen werden bevochten.

In Nederland wordt momenteel veel aandacht besteed aan de beroemde reis van Willem Barentsz. Dit omdat regisseur Reinout Oerlemans een 3D-film over deze geschiedenis heeft gemaakt. Deze film over de beroemde zeetocht van Willem Barentsz en Jacob van Heemskerck is momenteel te zien in de Nederlandse bioscopen.

Mugshot van Noriega Moreno, 1990Oud-dictator Manuel Noriega Moreno keert…
De pastel van BernhardVeilinghuis Christie's in Amsterdam veilt volgende…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: