Steun Historiek met een donatie

Vragen om geld heeft iets vervelends. En we doen het ook liever niet. Maar omdat we er van afhankelijk zijn en steun zeker kunnen gebruiken, doen we het toch. Dus als u niet van dat soort berichten houdt, kunt u nu nog weg klikken.

Aan het onderhouden van Historiek hebben wij een dagtaak. ‘Wij’ dat zijn Yuri en Lilian Visser. Vanuit Ermelo werken we dagelijks aan Historiek. Zeven dagen per week. We schrijven artikelen en zetten berichten van andere auteurs online. We redigeren teksten, zoeken geschikt beeldmateriaal, gaan aan de slag als er technische problemen zijn, verzorgen de administratie, verrichten onderhoudswerk aan de systemen, beheren de redactiemail, gaan op zoek naar nieuwe samenwerkingen met culturele instellingen, enzovoort. En dat alles omdat we het leuk vinden. En omdat we het belangrijk vinden dat er een site als Historiek is, waar geschiedenis de volle aandacht krijgt. Omdat we vinden dat voor een heldere blik op het heden historische kennis onontbeerlijk is. Omdat geschiedenis een ‘geestverruimend middel’ is…

Het verzoek

Geschiedenis Online PrijsVoor wie denkt dat dit een zielig bedelbericht is: nee we zijn niet zielig. We hebben prachtig werk. Maar we maken ons soms wel zorgen om de inkomsten. Van echt salaris is geen sprake. En dan hebben we het óók over de hosting van de website (die vanwege de grote bezoekersaantallen alleen al honderden euro’s per maand kost).

Over hulp hebben wij op zich niet te klagen. We ontvangen dagelijks mooie artikelen van allerlei historici en instellingen.

Aan aandacht ook geen gebrek. Onze website trekt honderdduizenden unieke bezoekers per maand (!!) en in 2015 werden we beloond met de publieksprijs voor online geschiedenis.

Aan geld is dus wel gebrek. Voor een gedegen financiële huishouding die de toekomst van Historiek veilig kan stellen, zijn wij dus op zoek naar extra inkomsten. In een gezonde situatie zouden wij jaarlijks minimaal 30.000 euro binnen moeten krijgen, maar dat halen we momenteel helaas bij lange na niet. Voor inkomsten zijn wij aangewezen op:

  • Adverteerders
  • Donateurs
  • Sponsoren (instellingen)

Koopt u wel eens geschiedenisboeken, dan helpt u ons eenvoudig door deze boeken te bestellen in onze winkel. U betaalt hetzelfde voor de boeken als bij Bol en heeft ze even snel in huis. Het enige verschil is dat de marge naar Historiek gaat. Donaties zijn ook zeer welkom. Geld doneren kan eenvoudig via onderstaand formulier. Wilt u meer informatie over de besteding, in gesprek gaan over een sponsorschap of heeft u andere vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.

Voor de betaling wordt u automatisch doorgestuurd naar onze betalingspartner, waar u veilig de betaling kan afronden. Betalen middels een handmatige overschrijving kan uiteraard ook. U vindt onze bankgegevens hieronder.

Veel dank!

Doneer aan Historiek:

Naam*

E-mailadres*

Bericht

Bedrag €*


Historiek vof
Van Veldhuijsenweg 19
3851JP Ermelo
t: 0341-843147
e: info@historiek.net
w: www.historiek.net

KvK-nummer: 08220576
Bankrekening: 58.81.04.329 (ABN)
IBAN: NL73ABNA0588104329
BIC: ABNANL2A