Door Hitler gesigneerde exemplaren Mein Kampf onder de hamer

In Amerika worden donderdag twee exemplaren van Mein Kampf geveild die door Adolf Hitler zijn gesigneerd. Veilinghuis Nate D. Sanders Auctions heeft dat bekendgemaakt.


De twee exemplaren van het beruchte boek zijn opgedragen aan Josef Bauer, een nazi die in 1923 betrokken was bij Hitler’s mislukte staatsgreep in München. De boeken zijn gesigneerd in 1925 en 1926. Hitler wenst Bauer een vrolijk Kerstmis toe.

Duitsland, ras en politiek

Mein Kampf kwam oorspronkelijk in 1925 uit. Hitler tekende er, met hulp van zijn secretaris Rudolf Hess, zijn ideeën over Duitsland, ras en politiek in op.

In 1939 verscheen in Nederland een vertaling onder de titel Mijn kamp. Dit in een oplage van ongeveer 110.000 exemplaren. In 1974 werd handel en herdruk van het boek in Nederland verboden. September 2007 werd in Nederland druk gediscussieerd over de vraag of het Mein Kampf-verbod opgeheven moest worden.

- advertentie -
Meester mitraillette - Jan Vantoortelboom
Meester mitraillette - Jan VantoortelboomWe schrijven 1913. David…
Jarige Guust Flater geëerd met Google DoodleHet is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: