Doorn krijgt beeld schrijver Simon Vestdijk

Simon Vestdijk

Er komt in Doorn een levensgroot bronzen beeld van schrijver Simon Vestdijk. De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Het beeld werd in 1998 al onworpen door kunstenaar Jaap te Kiefte in verband met de honderdste geboortedag van Simon Vestdijk (1898-1971). Het Comité Vestdijk ’98, dat opdracht had gegeven voor het ontwerp, had toen echter geen geld om het beeld ook te laten gieten. Onlangs is er een sponsor gevonden. Het beeld komt er hierdoor alsnog.Schrijver, dichter en essayist Simon Vestdijk werd in oktober 1898 geboren in Harlingen. Het grootste deel van zijn leven woonde hij in Doorn. Vestdijk schreef een groot aantal boeken. Enkele bekende werken van zijn hand zijn Ivoren wachters, Pastorale 1943 en Terug tot Ina Damman. Vestdijk ontving voor zijn werk onder meer de P.C. Hooftprijs (1950) en de Staatsprijs der Nederlandse Letteren (1971).

- advertentie -
Woudagemaal bij Lemmer - Foto: RCEDankzij een rijkssubsidie van…
Het standbeeld op de Roode Steen in Hoorn -…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: