Doris Day brengt nieuw album uit

Doris Day – My Heart

De 87-jarige Amerikaanse actrice en zangeres Doris Day heeft een nieuwe cd uitgebracht. Op het nieuw album, getiteld My Heart, staan covers maar ook nieuwe liedjes.

De Amerikaanse zei niet direct ‘ja’ toen Sony haar enige tijd geleden benaderde en vroeg een nieuwe cd te maken. De 87-jarige Day dacht dat er niet meer zoveel interesse zou zijn voor haar muziek. Uiteindelijk besloot ze toch een nieuwe plaat uit te brengen. Hierop zijn onder meer liedjes van The Beach Boys, Barbra Streisand en The Lovin ‘Spoonful te vinden.Het album bevat daarnaast enkele nieuwe en nooit officieel uitgebrachte nummers, waaronder The Way I Dreamed It. In 1994 kwam er voor het laatst een album van Doris Day uit. Dit werk, The Love album, was in 1967 al opgenomen.

Doris Day, eigenlijk Doris von Kappelhoff, werd bekend als zangeres bij het dansorkest van Les Brown. Ze speelde en zong daarnaast in een groot aantal films. Zo zong ze bijvoorbeeld het erg beroemd geworden Que sera, sera in Hitchcocks film The man who knew too much uit 1956. Na haar showbizzcarrière ging ze aan de slag als dierenactiviste.

In 1975 publiceerde de Amerikaanse haar memoires: Doris Day, her own story. Aan dat boek kan door het uitbrengen van het laatste album dus een nieuw hoofdstuk toegevoegd worden.

Willeke Alberti praat bij Knevel en van den Brink over het fascinatie voor Doris Day

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Piraat Zwartbaard tijdens een van zijn gevechten - Jean…
[caption id="attachment_7199" align="alignleft" width="265"]AtletiekDe Nederlandse oud-sprinter Jan Lammers is donderdag op 84-jarige…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: