Dorp volgeklad met hakenkruizen

Foto: Politie

Het dorp Nieuwerkerk aan den IJssel (Zuid-Holland) is dinsdagnacht door onbekenden volgeklad met hakenkruizen en davidssterren.

De politie heeft inmiddels ongeveer twintig aangiftes binnengekregen. Er zijn onder meer hakenkruizen aangebracht op verschillende woningen, bushokjes en flats. Daarnaast zijn ook een kerk, peuterspeelzaal en een bejaardentehuis besmeurd.

De politie heeft laten weten de zaak hoog op te nemen. Politieteamchef René Ravesteijn:

- advertentie -De politie neemt deze zaak zeer serieus. Dit soort graffiti is kwetsend, roept emoties op en gaat daarmee verder dan baldadigheid.

De politie is op zoek naar getuigen en heeft inmiddels een forensisch onderzoek ingesteld.

Geallieerden in Bastogne, 26 december 1944 - Foto: US…
Kamp De Beetse bij het Zuid-Oost Groningse Westerwolde -…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: