Douglas Adams en zijn ‘The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy’

Het is maandag precies 61 jaar geleden dat de Engels sciencefiction-auteur Douglas Adams werd geboren. Google staat bij de geboortedag van de beroemde schrijver stil met een zogenaamde Doodle die in het teken staat van The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy.

Google viert verjaardag Douglas Adams met Doodle

Het bekende logo van Google wordt op bijzondere dagen soms vervangen door zogenaamde Google Doodles, bijzondere Google-logo’s.

Ter gelegenheid van de 61ste geboortedag van Douglas Adams is het traditionele logo maandag vervangen door een bijzondere Doodle waarin verschillende karakters en objecten uit The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (Het Transgalactisch Liftershandboek) te zien zijn.

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy is het bekendste werk van Douglas Adams. Het gaat over een Engelsman die samen met een buitenaardse vriend weet te ontkomen aan de vernietiging van de aarde en vervolgens een zwerftocht door het heelal maakt. In de Doodle verwijst bijvoorbeeld de handdoek naar dit beroemde boek. Volgens Adams was de handdoek namelijk een vereiste voor wie een ruimtereis wilde maken.

- advertentie -

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

Wie op de lift drukt maakt kennis met een bekend karakter uit het boek: Marvin the Paranoid Android (Theo de tobbende robot). Verder is in de Doodle bijvoorbeeld de zogenaamde Babelvis terug te vinden. Deze kleine vis kon volgens Adams geluidsgolven en hersengolven opvangen en zo dienst doen als universeel vertaler.

Hoorspel en verfilming

De komische sciensfiction-serie begin in 1978 bij de BBC als radiohoorspel en enkele jaren later volgde een zesdelige televisieserie. Tussen 1979 en 1984 verscheen het verhaal in een sterk uitgebreide vierdelige boekenserie. In 1992 volgde nog een vijfde deel.

In 2005 verscheen er een verfilming van het boek met onder andere Martin Freeman in de hoofdrol.

De Doodle:

Miriam Makeba (1932-2008) - Zuid-Afrikaanse zangeres
Het is maandag precies 81 jaar geleden dat de Zuid-Afrikaanse zangeres Miriam…
Kaat Mossel
Catharina Mulder werd op 25 maart 1723 geboren in de Doelstraat in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: