Dr. Rossi uit Peyton Place overleden

Dr. Rossi (Ed Nelson) in Peyton Place

Dr. Rossi (Ed Nelson) in Peyton Place

De Amerikaanse acteur Ed Nelson, die vooral bekend werd door zijn rol als Dr. Rossi in de serie Peyton Place, is zaterdag op 85-jarige leeftijd overleden.


Ed Nelson speelde samen met Dorothy Malone en Mia Farrow de hoofdrol in de Amerikaanse soap die gebaseerd was op personages uit boeken van Grace Metalious. De Amerikaan kreeg de rol in 1964 en bleef deze spelen tot de serie in 1969 werd stopgezet.

Mies Bouwman

In Nederland werd de serie ook uitgezonden en daardoor werd Nelson hier ook populair. Hij was onder meer te gast in de Nederlandse kwis Eén van de acht van Mies Bouwman.

Na Peyton Place was de acteur nog te zien in verschillende andere series en films waaronder Airport 1975 en Runaway Jury.

- advertentie -
Gone with the wind (1939)
Filmmuseum EYE in Amsterdam brengt eind dit jaar de filmklassieker Gone With…
Pink Moon - M. Busser
In september verschijnt de film Patria. Volgens filmdistributeur Pink Moon gaat het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: