Drents Museum heropend door koningin Beatrix

Drents Museum in Assen

Het Drents Museum in Assen is woensdag heropend door koningin Beatrix. Het museum was de afgelopen vijftien maanden gesloten voor het publiek in verband met een grondige verbouwing.

Tegelijk met de heropening van het museum opende koningin Beatrix de tentoonstelling De Gouden Eeuw van China in een nieuwe museumvleugel. Deze tentoonstelling geeft een overzicht van de culturele rijkdom van de Chinese samenleving ten tijde van de Tang-dynastie (618-907 na Chr.). Aan de hand van ongeveer honderdvijftig voorwerpen vanaardewerk, zilver, goud, glas en steen wordt het “vakmanschap tijdens deze Gouden Eeuw van China” getoond.

- advertentie -

De nieuwe museumvleugel van bijna duizend vierkante meter is ontworpen door architect Erick van Egeraat en wordt gebruikt als tentoonstellingsruimte voor internationale exposities. Het Drents Musem:

De transparante publieksruimte verbindt het moderne met het monumentale gedeelte van het museum. Door de vleugel deels ondergronds te bouwen is er een daktuin gerealiseerd die ook toegankelijk is voor het publiek.

Renovatie en nieuwbouw hebben in totaal ruim 21 miljoen euro gekost.

Begin dit jaar stuitten bouwvakkers tijdens de werkzaamheden nog op de restanten van een middeleeuwse waterput. Nader onderzoek wees uit dat de waterput uit de dertiende eeuw dateert. Het Drents Museum staat op historische grond. Rond 1260 werd, volgens historische bronnen, hier het cisterciënzerklooster Maria in Campis gebouwd. Van dit oude klooster, dat waarschijnlijk in hout opgetrokken was, rest nagenoeg niets meer. De gevonden waterput dateert uit de beginfase van het klooster.

Lees ook: Drents Museum in teken van Chinese Tang-dynastie

buren-oranje-museum

[caption id="attachment_13593" align="alignleft" width="265"]Museum Buren & Oranje

Paleis Het Loo toont tot en…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: