Drie doden bij schietpartij Joods Museum in Brussel

Joods Museum in Brussel

Joods Museum in Brussel

Bij een schietpartij in het Joods Museum in Brussel zijn zaterdagmiddag drie mensen om het leven gekomen. Volgens Joëlle Milquet, de Belgische minister van Binnenlandse Zaken, lijkt het op een antisemitische aanslag.


Het Joods Museum bevindt zich in de Miniemenstraat in Brussel. Volgens verschillende berichten reden er zaterdagmiddag twee mannen met een Audi naar het museum. Een van de mannen zou uitgestapt zijn en in het museum het vuur hebben geopend. Daarbij zouden twee vrouwen en een man om het leven zijn gekomen. Een andere man raakte zwaar gewond. Of het om museumpersoneel gaat of om bezoekers is niet duidelijk.

Twaalf mensen worden behandeld omdat ze in shock zijn.

De dader zou na de aanslag met de auto zijn weggereden. Getuigen wisten het kenteken van de wagen te noteren. Ook zouden er beelden van bewakingscamera’s beschikbaar zijn.

- advertentie -

Volgens de Franstalige krant La Libre is er een verdachte opgepakt. Dit is echter nog niet bevestigd.

Dodenmasker van Han van Meegeren
Het Rijksmuseum heeft een gipsen dodenmasker van meestervervalser Han van Meegeren verworven.…
Un dimanche après-midi à l'Île de la Grande Jatte - Georges Seurat, 1884
In het Kröller-Müller Museum in Otterlo is de komende maanden de tentoonstelling…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: