‘Drie Duitsers gedrogeerd tijdens WK-finale 1966’

Engeland won de finale met 4-2 van West-Duitsland

Drie voetballers van West-Duitsland zijn na afloop van de WK-finale van 1966 positief getest op doping. Dat stelt tijdschrift Der Spiegel op basis van een officieel document van een WK-official.

Na de door West-Duitsland verloren WK-finale werden drie spelers van West-Duitsland positief getest op doping. Welke spelers dat precies waren is niet vermeld. De Russische WK-official Mihailo Andrejevic verstuurde zijn lang geheim gebleven rapport pas maanden na afloop van de finale naar de FIFA.

Bij de drie Duitsers zouden sporen van efedrine zijn aangetroffen. Dit middel stond destijds op de lijst van verboden middelen.

West-Duitsland verloor de finale van 1966 met 4-2 van gastland Engeland. Spelers werden tijdens dit toernooi voor het eerst gecontroleerd op doping.

- advertentie -
Steve Jobs - Foto: AppleSteve Jobs, mede-oprichter van elektronicabedrijf…
Begraafplaats aan de Soerenseweg in Apeldoorn - Foto: Dodenakkers.nlIn…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: