Drie genomineerden verkiezing Geschiedenisleraar 2014

Geschiedenisleraar 2014

Geschiedenisleraar 2014

Nog drie leraren maken kans op de titel ‘beste geschiedenisleraar van Nederland’. Een vakjury onder leiding van historicus en tv-presentator Hans Goedkoop nomineerde hen uit een shortlist van tien geschiedenisleraren van middelbare scholen in heel Nederland.


De verkiezing is een initiatief van de NTR en het Rijksmuseum. Schoolbesturen, collega-docenten én leerlingen konden hun geschiedenisleraar voordragen als dé Geschiedenisleraar 2014. De initiatiefnemers:

“Goed geschiedenisonderwijs gaat om het ontwikkelen van een historisch besef en om het kritisch leren leggen van verbanden tussen heden en verleden. Een goede geschiedenisleraar is daarom een docent die leerlingen uitdaagt met lessen waarin zij leren historische zaken in een context te plaatsen.”

Een vakjury selecteerde uit de aanmeldingen twintig docenten en bezocht hen op school. Vervolgens werden er van tien leraren videoportretten gemaakt (te bekijken via www.ntr.nl/geschiedenisleraar) Uit deze tien werden de drie genomineerden gekozen:

  • Eric van der Donk, docent aan het ORS Lek en Linge in Culemborg;
  • Christiaan van der Riet, docent aan Het Nieuwe Eemland in Amersfoort;
  • Eveline van Dijck, docent aan het Citadel College in Lent.

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Nacht van de Geschiedenis op 18 oktober in het Rijksmuseum.

- advertentie -

Portretten van de genomineerden:

Eric van der Donk

Christiaan van der Riet

Eveline van Dijck

Tractatus theologico-politicus van Spinoza
Tractatus theologico-politicus van SpinozaDe komende twee jaar gaat…
Binnenhof in Den Haag - cc Ralf Roletschek
Binnenhof in Den Haag - cc Ralf RoletschekDe…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: