Drie oorlogsmusea maken kans op Museumprijs

De genomineerden voor de Museumprijs 2016 zijn bekend. Nog drie musea maken kans op de prestigieuze publieksprijs waaraan een geldbedrag van honderdduizend euro is verbonden. De genomineerden zijn het Nationaal Militair Museum, Nationaal Monument Kamp Vught en Verzetsmuseum Amsterdam.

De Museumprijs wordt jaarlijks uitgereikt en is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. Dit jaar gaat de Museumprijs naar een oorlogs-, verzetsmuseum of herinneringscentrum.

Sinds woensdag kan het publiek via museumprijs.nl stemmen op deze drie musea. Stemmen kan tot en met 26 april. Op 3 mei wordt de winnaar bekendgemaakt. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door het Fries Museum.

Boek: Oorlog in het museum

- advertentie -
Koninklijk behang naar Dordrechts Museum - Aert Schouman
Een complete kamerbeschildering uit Huis ten Bosch, het belangrijkste werk van Aert…
Heineken drie jaar langer partner Rijksmuseum
Heineken en het Rijksmuseum hebben vandaag afgesproken de samenwerking nog tenminste drie…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: