Drie ton voor paneel van Abel Grimmer

Jozef en Maria bij een herberg – Abel Grimmer

Een paneel van de Vlaamse schilder Abel Grimmer is dinsdag bij Sotheby’s in Amsterdam geveild voor ruim 300.000 euro. Het veilinghuis heeft dat bekendgemaakt.

De kunstschilder Abel Grimmer (ca. 1570-1619) werd in de zestiende eeuw geboren in antwerpen. Hij ging in de leer bij zijn vader en liet zich in zijn werk onder meer inspireren door schilders als Pieter Bruegel de Oude en Hans Bol.

Bij Sotheby’s werd dinsdag een paneel

- advertentie -van deze Grimmer geveild. Het paneel, getiteld Jozef en Maria bij een herberg, leverde veel meer op dan verwacht. De richtprijs lag tussen de 30.000 en 50.000 euro. Er bleek echter veel belangstelling voor het paneel. Na een lange biedingsstrijd waaraan negen telefonische bieders en drie bieders in de zaal deelnamen, werd het schilderij uiteindelijk afgehamerd op 300.750 euro. Een nieuw veilingrecord voor de ronde panelen van de Vlaamse schilder. Het geveilde werk heeft een diameter van 25,1 centimeter en was volgens Sotheby’s het topstuk van de veiling.

Tijdens de veiling kwamen 82 andere schilderijen van Hollandse en Vlaamse meesters onder de hamer. Deze werden voornamelijk aan particulieren verkocht. Het werk Een dorpsgezicht met feestende figuren van Joost Cornelisz. Droochsloot (1586-1666) werd voor 96.750 verkocht aan een particulier. Daarmee werd er ook een nieuw veilingrecord voor deze Utrechtse schilder gevestigd.

Mari ten Kate (1831-1910), Cadeautjes kopen voor SinterklaasfeestBij veilinghuis…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: