Duits eredoctoraat voor Geert Mak

Geert Mak (Atlas - Contact)

Geert Mak (Atlas – Contact)

De vakgroep Geschiedenis / Filosofie van de Universiteit van Münster heeft een eredoctoraat verleend aan schrijver en journalist Geert Mak.

Geert Mak is in Duitsland vrij bekend. Verschillende van zijn historische boeken zijn in het Duits vertaald. Enkele voorbeelden: Wie Gott verschwand aus Jorwerd (1999); Das Jahrhundert meines Vaters (2003); In Europa. Eine Reise durch das 20. Jahrhundert (2005) en Geschichte der Niederlande. Ein historisches Porträt (2008).


In de toelichting van de universiteit van Münster op het te verlenen eredoctoraat wordt er onder meer op gewezen dat Geert Mak als “begenadigde geschiedverteller in staat is vakwetenschap, popularisering, intellectuele originaliteit en engagement met elkaar te verbinden”.

Daarmee levert hij belangrijke bijdragen aan actuele, grensoverschrijdende discussies over een breed scala aan thema’s als Europese samenwerking, integratie en migratie, oorlog en vrede.

Volgens de universiteit is het werk van de Nederlanders ook van onschatbare waarde voor de verspreiding van kennis over Nederland in Duitsland.

- advertentie -

Een eerdere Duitse onderscheiding kreeg Mak in 2008 met de „Leipziger Buchpreis zur Europäischen Verständigung“. In 2009 ontving hij samen met Rita Süssmuth de Nederlandse “Otto von der Gablentzprijs”.

Foto: Rainer Dorndeck
Vijfentwintig jaar geleden, op 9 oktober 1989, trokken ongeveer 70.000 mensen door…
Op de Viva 400 lijst 2014Sarah Thurlings-Heijse, directeur…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: