Duits-Nederlands project vertelt verhaal Anne Frank

Monument van de 102.000 Stenen

De provincie Drenthe gaat een Duits-Nederlands project ondersteunen dat een ontbrekend stuk van het verhaal van Anne Frank moet vertellen. De provincie heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

Het gaat om een project van Landkreis Leer en het Herinneringscentrum Kamp Westerbork getiteld Op de Weg van Anne Frank. De provincie steunt dit project met 63.000 euro. De tocht van de trein waarin Anne Frank werd vervoerd van Kamp Westerbork door Duitsland naar het concentratiekamp wordt in het projectAnne Frank

opnieuw verteld.

Het project bestaat uit twee onderdelen. Het eerste deel betreft de restauratie van het monument met de 102.000 stenen in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Onlangs werd al bekend dat Duitse werklozen uit Leer samen gaan meehelpen bij de renovatie van dit monument

Daarnaast wordt het inhoudelijke verhaal verteld over de weg die Anne Frank, en met haar meer dan honderdduizend mensen, is gegaan naar de vernietigingskampen. Hierbij worden nog levende ooggetuigen in beeld gebracht en worden een fototentoonstelling en een website ontwikkeld. Op basis van de ooggetuigenverslagen wordt tevens een theaterstuk gemaakt.

Gedeputeerde Ard van der Tuuk:

Het project ‘Op de weg van Anne Frank’ is een uniek moment van Duits-Nederlandse samenwerking op het gebied van de geschiedenis van de deportatie van Joodse medeburgers tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Zondag is het zeventig jaar geleden dat het eerste transport vanuit Westerbork naar Auschwitz vertrok. Een herdenking op het voormalig kampterrein wordt zondag onder meer bijgewoond door premier Rutte.

Westerbork herdenkt eerste transportOp 15 juli 1942 vertrok er…
Monument van de 102.000 Stenen
Monument van de 102.000 StenenZondag is op het terrein…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: