Duits persbureau vergelijkt Wilders met Joseph Goebbels

Joseph Goebbels en Geert Wilders

Joseph Goebbels en Geert Wilders

Het Duitse persbureau DPA vergelijkt het optreden van Geert Wilders woensdagavond met de manier waarop Joseph Goebbels, minister van propaganda in nazi-Duitsland.


Tijdens een partijbijeenkomst van de PVV in Den Haag vroeg Geert Wilders de aanwezigen of ze ‘meer of minder Marokkanen in Den Haag en Nederland’ wilden. Het publiek, dat bijeen was gekomen om de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen te volgen, scandeerde vervolgens ‘minder, minder, minder!’.

Volgens DPA herinnert de vraagstelling van Wilders aan de manier waarop Goebbels in 1943, tijdens zijn beruchte Sportpalastrede, opriep tot ‘totale oorlog’. In deze rede stelde de nazi-minister zijn publiek ook steeds vragen die bevestigend beantwoord moesten worden.

Het persbureau constateert dat Wilders verder gaat dan ooit omdat hij eerder alleen pleitte voor uitzetting van criminele buitenlanders.

Wilders heeft inmiddels aangegeven de vergelijking met “Goebbels” walgelijk te vinden.

PVV-aanhang scandeert: minder Marokkanen

Politieke cartoon waarmee de 'gerrymander' wordt verbeeld
Politieke cartoon waarmee de 'gerrymander' wordt verbeeldDat een…
De oorlog in het museum - Erik Somers
De oorlog in het museum - Erik SomersDe…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: