Duitse bondspresident houdt volgende 5 mei-lezing

Grote Kerk in Breda – Foto: CC

De Duitse bondspresident Christian Wulff houdt in 2012 de jaarlijkse 5 mei-lezing. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Met de 5 mei-lezing wordt ieder jaar stilgestaan bij de bevrijding. Koningin Beatrix was in 1995 de eerste die de 5 mei-lezing uitsprak. Daarna volgden verschillende andere Nederlandse en buitenlandse sprekers, waaronder de ambassadeurs van Zuid-Afrika en Amerika en de oud-ministers-presidenten Ruud Lubbers en Wim Kok.

Volgend jaar wordt de 5 mei-lezing uitgesproken in de Grote Kerk in Breda. Het nationaal comité over de lezing:

- advertentie -

De 5 mei-lezing fungeertals bron van inspiratie voor en een verdieping van het debat over de vrijheid. De lezing is een moment van bezinning op de kwetsbaarheid van vrijheid, niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten.

Invalshoek voor de lezing van komend jaar is Vrijheid geef je door. De bondspresident zal in zijn toespraak onder meer stilstaan bij de vraag welke gebeurtenissen in de wereld bepalend zijn voor verschillende generaties bij hun beeldvorming over vrijheid.

Anne FrankBegin december is de Amsterdamse woning waar Anne…
Walraven van HallEr komt een film over verzetsstrijder Walraven…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: