Duitse bunker gevonden in Maasdijk

Duitse bunker gevonden in Maasdijk

In Maasdijk, een dorp in de gemeente Westland, is een Duitse bunker uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. Dat meldt de NOS.

De bunker werd gevonden toen er een stuk riolering werd verwijderd in het kader van een provinciaal herinrichtingsproject. Onder de riolering bleek een bunker te zitten.

De gemeente Westland vermoedde dat zich op deze locatie de fundering van een oud verdedigingswerk bevond. Nu blijkt er dus veel meer bewaard te zijn gebleven dan alleen de fundering.

- advertentie -In de bunker is onder meer een Duitstalige gebruiksaanwijzing van een kachel aangetroffen. De bunker is in 1943 gebouwd. Vermoedelijk bevonden zich op de bunker vroeger een stalen koepel en twee mitrailleurs.

Voorlopig is de bunker weer bedekt met een laag aarde. Het is nog niet bekend wat er in de toekomst met het verdedigingswerk gaat gebeuren.

Pagina uit het dagboek van Lena MukhinaIn Rusland is…
Operatie Market GardenBij een weiland in Groesbeek zijn stoffelijke…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: