Duitse invloeden in Suriname

Paramaribo

In de bibliotheek van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam wordt 17 februari een zogenaamd Podiumgesprek gehouden.

In een driegesprek praten Carl Haarnack, Alex van Stipriaan en Noraly Beyer over de Duitse invloeden in Suriname. Bij de ‘Vrede van Breda’ van 1667 kwam Suriname in Nederlandse handen. In verband met de opbouw van de kolonie werd er niet alleen hard gewerkt aan het aantrekken van arbeidskrachten uit Afrika. De inspanningen waren voor een grootdeel ook gericht op het aantrekken van voldoende Europese kolonisten.

- advertentie -

Een deel van deze Europeanen die naar Suriname verkasten, was afkomstig uit Duitsland. Tijdens het Podiumgesprek in de Leeszaal van de KIT-bibliotheek wordt stilgestaan bij de Duitse invloeden in Suriname. Aan tafel zit onder andere Carl Haarnack, oprichter van Buku-Bibliotheca Surinamica en redacteur van het maandblad Parbode. Haarnack doet cultuur-historisch promotie-onderzoek naar de geschiedenis van Duitsers in Suriname tussen 1650 en 1900. Hij gaat in gesprek met hoogleraar Caraibische geschiedenis Alex van Stipriaan en Noraly Beyer, redacteur en presentator van de Wereldomroep.

Het Podiumgesprek begint om 16.30 uur en is gratis bij te wonen. Aanmelden kan via info@genootschapnederlandduitsland.nl of telefoonnummer 020-6191832.

De restauratie van het Apenhuis is al in volle…
[caption id="attachment_10153" align="alignleft" width="265"]Kailasanatha tempelEen 1250-jaar oude Indiase tempel is met een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: