Duitse leraar steelt spullen uit Auschwitz

Barakken in Auschwitz

Barakken in Auschwitz

Op het kampterrein van Auschwitz is een 47-jarige Duitser opgepakt omdat hij spullen van voormalig kampgevangenen probeerde te stelen.

Medewerkers zouden hebben gezien dat de man onder meer een een vork, scherven aardewerk en een stuk van een mes in zijn zak stopte. De man heeft inmiddels bekend. Het gaat om een Duitse leraar. Hij wilde de spullen naar eigen zeggen meenemen om ze aan zijn leerlingen te laten zien. De man heeft aangeboden een boete te betalen.

Vernietigingskamp Auschwitz werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s opgericht. Gedurende de oorlog werden ongeveer 1,3 miljoen mensen, waaronder vooral veel Joden, naar het kamp gedeporteerd. Hiervan kwamen er ongeveer 1,1 miljoen om het leven. Het grootste deel van hen werd vergast.

L'Oreille Cassée (Het gebroken oor)
L'Oreille Cassée (Het gebroken oor)Een verzamelaar heeft afgelopen…
Een geopende fles Selterswasser - cc
Een geopende fles Selterswasser - ccPoolse archeologen hebben…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: