Duitse werklozen renoveren monument Westerbork

Monument van de 102.000 stenen

Duitse werklozen gaan meehelpen bij de renovatie van het monument van de 102.000 stenen bij herinneringscentrum Kamp Westerbork. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Het renovatieproject is opgezet door de Duitse gemeente Leer in samenwerking met de Oost-Groningse gemeente Oldambt. De klus zou drie jaar in beslag nemen en gefinancierd worden door de gemeente Oldambt, Leer, de deelstaat Nedersaksen, provincie Drenthe en de Eems Dollard Regio (EDR).Het in 1995 onthulde monument van de 102.000 stenen werd bedacht door holocaust-overlevende Louis de Wijze (1922-2009).

- advertentie -

De 102.000 stenen liggen op de voormalige appèl-plaats van het kamp als monument voor diegenen die vanuit Westerbork werden weggevoerd en nooit meer terugkeerden.

Stuka-bommenwerpers - Foto: BundesarchivIn Duitsland zijn vergevorderde plannen om…
Adolf HitlerDe Ierse regering heeft gratie verleend aan ongeveer…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: