Duitser veroordeeld vanwege bloedbad WOII

Satellietfoto van Kafelonia - NASA

Satellietfoto van Kefalonia – NASA

Een 90-jarige Duitser is in Rome vrijdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf vanwege zijn betrokkenheid bij een bloedbad dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd aangericht op het Griekse eiland Kefalonia. Dat melden Duitse media.


De Duitser, Alfred Stork, maakte volgens de militaire rechtbank in Rome onderdeel uit van een vuurpeloton dat in 1943 een einde maakte aan de levens van 117 Italiaanse militairen.

Deze militairen waren gelegerd op Kefalonia toen Italië in september 1943 een wapenstilstand tekende met de geallieerden. De Duitsers wilden dat de Italiaanse soldaten voor hen zouden gaan vechten. Toen die dat weigerden barstten gevechten los op het eiland. Na afloop werden duizenden Italiaanse krijgsgevangenen door de nazi´s geëxecuteerd.

Alfred Stork heeft al eens erkend dat hij betrokken was bij de executies. Hij was vrijdag overigens niet in Rome aanwezig. Hij woont in het Zwarte Woud en zal waarschijnlijk geen gevangenis meer van binnen zien. Duitsland levert namelijk geen onderdanen uit aan andere landen.

- advertentie -
Hawker Hurricane, jachtvliegtuig van de RAFAan de vooravond…
Een van de tekeningen in het boek (Ferruccio…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: