Duitsland retourneert gestolen fragmenten piramide van Cheops

Piramide van Cheops - cc

Piramide van Cheops – cc

Duitsland heeft vrijdag vijftien stukken van de piramide van Cheops teruggegeven aan de ambassadeur van Egypte in Berlijn. De fragmenten werden ongeveer een jaar geleden door twee amateurarcheologen gestolen en het land uitgesmokkeld.


De twee dieven dachten dat het geen probleem was, wanneer ze enkele stukken van de piramide mee naar huis zouden nemen om te onderzoeken. In Egypte werd echter met veel verontwaardiging gereageerd toen de diefstal aan het licht kwam. Mogelijk worden de twee in eigen land nog strafrechtelijk vervolging voor diefstal en beschadiging van de piramide.

Wereldwonder

De piramide van Cheops behoort tot de beroemdste piramides van Egypte. Het is het enige van de zeven klassieke wereldwonderen dat tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven. De 147 meter hoge piramide werd rond 2500 voor Christus gebouwd.

Polenplein in het Gelderse Driel (tracesofwar.com)
Polenplein in het Gelderse Driel (tracesofwar.com)Koning Willem-Alexander woont…
Meteoriet van Ellemeet (Sonnenborgh)De Utrechtse sterrenwacht Sonnenborgh is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: