Duizend jaar oude waterput blootgelegd in Groningen

Still YouTube

Aan de Grote Markt in Groningen werden vorige week een grote duizend jaar oude waterput gevonden. Woensdag is deze put in delen uit de grond gehaald.

De vondst werd gedaan tijdens archeologisch onderzoek op het bouwterrein van het Groninger Forum. Naast de waterput werd er ook een vuurstenen pijlpunt gevonden van ongeveer 3600 jaar oud.

De waterput is gemaakt van een holle eik en ongeveer vier meter hoog. De put blijkt rond 1100 te zijn afgedankt door de toenmalige eigenaren en toen te zijn gedempt. De put wordt de komende tijd onderzocht en geconserveerd.

- advertentie -

Er zijn plannen om de put straks een plek te geven in het Groninger Forum.

Paus Benedictus XIV
Colosseum in RomeHet Colosseum in Rome, het bekendste Romeinse
jan-hilgers-piloot
Luchtvaartpionier Jan Hilgers (links) - Foto: HMEThemakanaal Holland Doc…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: