Duizenden bezoekers voor nieuw defensiemuseum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg heeft in het openingsweekend al duizenden bezoekers ontvangen. Afgelopen zaterdag kwamen er 4000 mensen naar het museum en zondag zelfs 4500 mensen.


Het nieuwe museum werd vorige week geopend door koning Willem-Alexander. Het NMM staat in het teken van de geschiedenis van de Nederlandse krijgsmacht. De collectie omvat onder meer pantservoertuigen, helikopters, gevechtsvliegtuigen, tanks, uniformen, schilderijen en oude drukwerken en gebruiksvoorwerpen.

In het nieuwe museum, gevestigd op de voormalige vliegbasis Soesterberg, zijn de collecties van het Legermuseum in Delft en het Militair Luchtvaart Museum in Soesterberg samengevoegd.

Tijdens het openingsweekend was er een speciaal programma. Er werd onder meer een demonstratie gegeven met een Apache-helikopter, er waren shows van militaire voertuigen en er was een F-16-flightsimulator.

- advertentie -

Bekijk ook: Foto’s van het nieuwe Nationaal Militair Museum

Close-up handvuurwapens Schatkamer (NMM)
In het Nationaal Militair Museum komt het publiek op 35.000 vierkante meter…
Aardewerken 'standaard' met twee paardenbeeldjes (RMO)
Archeologen van het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) en de Yarmouk Universiteit (Jordanië)…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: