Duizenden jaren oude pijlpunt gevonden in Groningen

Foto: Gemeente Groningen

Bij archeologische opgravingen aan de Grote Markt in Groningen is een pijlpunt van duizenden jaren oud gevonden. De gemeente Groningen heeft dat bekendgemaakt.

De pijlpunt is gemaakt van vuursteen en dateert uit het laatste deel van de late steentijd of het eerste stukje van de bronstijd. Dit houdt in dat de pijlpunt ongeveer 3600 jaar oud is. Uit deze periode zijn verder geen sporen van bewoning gevonden, zoals paalkuilen en sloten.Behalve de pijlpunt werd er bij het archeologisch onderzoek ook een grote duizend jaar oude waterpunt gevonden. De waterput is gemaakt van een holle eik en meer dan manshoog.

- advertentie -

De eik wordt in de loop van de komende week uit de grond gehaald. Het is de bedoeling om de waterput, die uit twee delen bestaat, geheel te bergen en na documentatie in zijn geheel te laten conserveren.

Oude kaart van Nederlands-Indië - Afb: KRL MuseumEeder deze…
via-appia-265
Via AppiaArcheologen van de Radboud Universiteit in Nijmegen hebben…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: