Duizenden mensen bezoeken Veteranendag

Draaginsigne veteranen

Duizenden mensen hebben zaterdag een bezoek gebracht aan de jaarlijkse Veteranendag in Den Haag. Het is de negende keer dat er in Nederland een Veteranendag wordt gehouden.

De dag wordt onder meer gehouden om te zorgen voor meer maatschappelijke erkenning en waardering voor het werk van veteranen. Daarnaast is de dag ook bedoeld voor de veteranen zelf. Als een soort ontmoetingsdag.


In 1996 werd bij Kamermotie bepaald dat er een veteranendag moest komen. Negen jaar later werd de dag voor het eerst gehouden, in Den Haag. Het jaar daarop riep de ministerraad de dag uit tot nationaal evenement. Sinds 2008 wordt de Nederlandse Veteranendag jaarlijks gehouden op de laatste zaterdag in juni, de zaterdag die het dichtst ligt bij 29 juni, de geboortedag van prins Bernhard.

- advertentie -

Afgelopen jaren trok Veteranendag steeds ongeveer 70.000 bezoekers. Exacte cijfers over de editie van dit jaar zijn nog niet bekend.

De Veteranendag begon deze zaterdag met een plechtigheid in de Ridderzaal die onder meer werd bijgewoond door Ridders Militaire Willemsorde, koning Willem-Alexander en premier Rutte. ’s Middags werd op het Malieveld in Den Haag het traditionele defilé gehouden.

Gerelateerde boeken:

Foto: Ministerie van Cultuur van Peru Archeologen hebben in…
Jane AustenEr bestaat een kans dat schrijfster Jane Austen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: