Dutch Design Awards voor twee musea

centraalmuseum.nl

Het Centraal Museum in Utrecht en het Drents Museum in Assen hebben een Dutch Design Award gewonnen. Het Drents Museum won de prijs in de categorie beste interieur en het Centraal Museum in de categorie beste grafisch ontwerp.

Het Centraal Museum lanceerde in het najaar van 2011 een nieuwe website en een nieuwe huisstijl. Een dikke, gekleurde stip vormt sinds die tijd het kenmerk van het museum.


- advertentie -

Drents Museum in Assen

De stip staat voor de centrale ligging van het Centraal Museum, in het midden van Nederland, en voor de “betekenis van cultureel centrum in de stad Utrecht”.

Het nieuwe ontwerp werd gemaakt door Lesley Moore en is nu dus in prijzen gevallen. Volgens de jury straalt het nieuwe logo een “typische Nederlandse no-nonsens mentaliteit uit”. De jruy:

De identiteit is tijdloos, en leent zich voor flexibele toepassingen in de verschillende uitingen. De identiteit wordt continue goed geïntegreer
d.

Drents Museum

Het Drents Museum won de award in de categorie beste interieur. Het museum in Assen werd eind vorig jaar na een vijftien maanden durende verbouwing heropend en kreeg onder meer een nieuwe museumvleugel van bijna duizend vierkante meter, ontworpen door architect Erick van Egeraat. De jury van de Dutch Design Award over het ontwerp van Erick van Egeraat:

Het heldere interieur maakt de uitbouw tot een opvallende tentoonstellingsruimte. Het ontwerp treedt uit de terughoudendheid en is dominant aanwezig. Ondanks die vormgeving staat het potentiële tentoonstellingen niet in de weg. Verder zijn alle klassieke elementen waar een museum over moet beschikken zorgvuldig doorgevoerd.

De Dutch Design Awards zijn een initiatief van onder meer de beroepsorganisatie van Nederlandse ontwerpers.

Still uit 'Rear window' (1954) van Alfred HitchcockIn 2012…
Interieur van de Portugese Synagoge - Foto: CC/Massimo CatarinellaPrins…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: