DWDD-uitzending volledig in teken Rijksmuseum

DWDD-uitzending volledig in teken Rijksmuseum

De Wereld Draait Door komt op donderdag 4 april met een speciale uitzending die geheel in het teken staat van de heropening van het Rijksmuseum in Amsterdam. De VARA heeft dat maandag bekendgemaakt.

Voor deze uitzending kreeg het programma toestemming om met een aantal vaste gasten al rond te lopen in het museum en dit bezoek te filmen. Zo schrijft Nico Dijkshoorn gedichten bij zijn lievelingswerken uit de collectie van het museum,


- advertentie -

neemt Joost Zwagerman de bezoeker mee op een toer langs de monumentale topstukken in de eregalerij en topkok Robert Kranenborg bespreekt zijn favoriete stillevens met eten.

Verder vertellen in de uitzending onder meer Adriaan van Dis, Marc Marie Huijbregts, Felix Rottenberg, Peter Vandermeersch en Johan Fretz aan tafel over hun bezoek aan het museum. Ook laten zij hun favoriete kunstwerken zien.

Directie te gast

In aanloop naar de thema-uitzending laat De Wereld Draait Door de komende weken een aantal ‘wandelingen’ door het vernieuwde Rijksmuseum zien. Die beelden worden muzikaal ondersteund door pianiste Iris Hond en trompettist Eric Vloeimans. Woensdag 3 april is de museumdirectie bij het programma te gast om te praten over de verbouwing.

Het Rijksmuseum heeft na een verbouwing, renovatie en restauratie onder leiding van de Rijksgebouwendienst een volledig vernieuwd gebouw, waarbij de oorspronkelijke stijlelementen zijn hersteld. De officiële heropening door koningin Beatrix vindt plaats op 13 april.

Op Historiek zijn afgelopen jaar een serie bijzondere objecten in de schijnwerpers gezet die zijn geselecteerd voor het nieuwe Rijksmuseum. Artikelen over (de geschiedenis van) deze objecten werden geschreven door conservatoren van het museum. Klik hier voor een overzicht van deze Rijksmuseumobjecten
Find your FundingIn het Haags Historisch Museum is vrijdag…
Frans Hals, De luitspeler, ca. 1625 (Louvre)Het Frans Hals…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: