The Eagles-oprichter Glenn Frey overleden

Glenn Frey, een van de oprichters van The Eagles, is maandag op 67-jarige leeftijd overleden in New York. De gitarist, toetsenist en zanger richtte The Eagles in 1971 op met Don Henley.

Voordat Frey de band oprichtte was hij al actief in de muziek. In 1968 dook hij bijvoorbeeld met Bob Seger de studio in voor de opname van het nummer Ramblin’ Gamblin’ Man. De latere ster speelde in dit nummer akoestische gitaar en verzorgde de achtergrondzang.

De grote doorbraak kwam met The Eagles, een van de succesvolste bands aller tijden. Tot vorig jaar gaf de band zo nu en dan optredens. In 2014 gaven de muzikanten nog een optreden in de Ziggo Dome.

In 1980 gingen de bandleden tijdelijk uit elkaar. Frey begon toen een solocarrière als singer-songwriter. In 1985 scoorde hij in Nederland een hit met “The Heat Is On”. Een jaar later werd zijn nummer “You Belong To The City” nog een bescheiden succes.

- advertentie -

Glenn Frey was al enige tijd ziek. Hij overleed aan de gevolgen van reumatoïde artritis, een acute dikkedarmontsteking en een longontsteking.

DVD: Eagles – Farewell I Tour, Live In Melbourne

Kasteel Radboud, Medemblik - cc
Het Rijk heeft vrijdag 29 monumenten overgedragen aan de Nationale Monumentenorganisatie (NMo). Het gaat…
Steeds meer (slecht betaalde) zzp'ers werkzaam in cultuursector
In de culturele sector werken steeds meer kleine zelfstandigen. Makkelijk hebben die…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: