Earth Day, een dag voor de aarde

Google Doodle ter gelegenheid van Earth Day 2014

Google Doodle ter gelegenheid van Earth Day 2014

Al sinds 1970 wordt op of rond 22 april in veel landen een zogenaamde Earth Day gehouden. Tijden deze dag worden activiteiten georganiseerd die mensen moeten laten nadenken over hun consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde.

Het idee om een Dag van de Aarde te organiseren komt van vredesactivist John McConnell. In 1969 pleitte hij er tijdens een conferentie van Unesco in San Francisco voor om zo’n dag te houden. Hij ontwierp ook de onofficiële vlag van de dag. De eerste editie vond plaats op 21 maart 1970, het begin van de lente. Deze eerste editie werd alleen in Amerika gehouden.

Dag van de Aarde, vlag

Dag van de Aarde, vlag

Een Amerikaanse senator pleitte er vervolgens voor om er een internationale dag van te maken. Dat dit daadwerkelijk zover kwam was vooral te danken aan Denis Hayes. Hij richtte een aparte organisatie op en zorgde er voor dat de Earth Day in 1990 in maar liefst 141 landen werd gehouden.

Tijdens de dag wordt er niet alleen nagedacht over de toekomst van de aarde, veel mensen steken ook de handen uit de mouwen. Zo worden er in veel landen bijvoorbeeld markten en opruimacties georganiseerd. Ook onderwerpen als ontwikkelingssamenwerking, consumptie en overbevolking staan tijdens de dag op de agenda.

- advertentie -
Pas op voor mooie vrouwen!Onlangs gaf MI5 zijn…
Pierre de Coubertin
Met zijn laatste adem meldt Feidippides in Athene

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: