Educatief pakket ontwikkeld voor Maand van de Geschiedenis

Bij mij om de hoek

Naar aanleiding van de komende Maand van de Geschiedenis is er een educatief pakket ontwikkeld rond het thema van de geschiedenismaand: Vorst & Volk. Titel van het onderwijspakket luidt: Bij mij om de hoek.

Op de website www.maandvandegeschiedenis.nl/bijmijomdehoek zijn docentenhandleidingen,


leerlingenmateriaal en instructiefilmpjes te vinden. In de filmpjes wordt uitgelegd hoe je historisch onderzoek kan doen. Verder zijn er overzichten met canonvensters, websites en boeken over Vorst & Volk. Deze instructies en inspiratiepagina’s zijn handige hulpmiddelen om historisch onderzoek te doen, ook voor andere educatieve projecten.

- advertentie -

De samenstellers van het pakket dat op maat is gemaakt voor op de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs:

Het Keizer Karel College en de Prinses Beatrixschool, de Wilhelminaboom in het park, het kasteel aan de rand van het dorp, het monument van de vorst op het plein, een bijzonder object in het museum; in elke stad of dorp is er wel een plek of object te vinden die te maken heeft met Vorst & Volk.

Het is de bedoeling dat leerlingen in heel Nederland in oktober, de geschiedenismaand, aan de slag gaan met de geschiedenis van Vorst & Volk. Op de website van de Maand van de Geschiedenis kan men de gemaakte verhalen of films vervolgens opvoeren. Er kan dan ook een prijs worden gewonnen.

Bij mij om de hoek is ontwikkeld door het Nederlands Openluchtmuseum en is een samenwerking met Rijksmuseum, Stichting entoen.nu, Vereniging van docenten geschiedenis en staatsinrichting in Nederland (VGN) en Andere Tijden (NTR/VPRO).

Gerelateerde boeken:

Moderne impressie van een Triceratops - Afb: CC Medewerkers…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: