Educatief pakket voor de Maand van de Geschiedenis

Educatief pakket voor de Maand van de Geschiedenis

Naar aanleiding van de Maand van de Geschiedenis is er een educatief pakket ontwikkeld voor het onderwijs: ‘Bij mij om de hoek…’

Er zijn pakketten voor drie verschillende doelgroepen: voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs, voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs en voor de tweede fase van het voortgezet onderwijs. Op een speciale website zijn docentenhandleidingen, leerlingenmateriaal en instructiefilmpjes te vinden.


Verder zijn er op de website overzichten met canonvensters, websites en boeken over Arm & Rijk, het thema van de Maand van de Geschiedenis.

- advertentie -


Het educatieve pakket is ontwikkeld door het Nederlands Openluchtmuseum in samenwerking met Rijksmuseum, Stichting entoen.nu, Vereniging van docenten geschiedenis en staatsinrichting in Nederland (VGN) en Andere Tijden (NTR/VPRO). Volgens de initiatiefnemers is het pakket voor het onderwijs flexibel in te passen:

Docenten en leerlingen kunnen het materiaal selectief gebruiken en er onderdelen uithalen die voor het maken van een verhaal relevant zijn of die passen binnen de beschikbare tijd. Ook opdrachten die in reguliere lessen gemaakt worden, kunnen met de handige instructies uitgewerkt worden tot een bijzonder verhaal over de geschiedenis van Arm & Rijk bij hen in de buurt.

Leerlingen kunnen op de website www.maandvandegeschiedenis.nl/bijmijomdehoek verhalen over het thema achterlaten.

OVT viert verjaardag met jubileumuitzendingHet radioprogramma OVT, een geschiedenisprogramma…
Nijmegen rond 1900Historici van de Radboud Universiteit Nijmegen geven…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: